5 ok arra, hogy te is Csikung oktató legyél

  A nyugati világban egyre többen foglalkoznak az öngondoskodással! Folyamatosan egyre többen és többen tanulják meg, hogy milyen értékes a saját maguk ápolása az egészségük és a boldogságuk érdekében. A munka, a család és általában az élet, óriási nyomás alá helyezi az embereket, és sokan rájönnek, hogy valami többre van szükségük ahhoz, hogy boldogok és egészségesek legyenek.

Olyan ponton vagyunk, ahol az egyének új utakat keresnek, hogy saját jólétük irányítását magukhoz vegyék, és nincs is jobb alkalom erre, annál mint hogy csikung oktatóvá váljanak. A lista végtelen, de ez a blogbejegyzés öt gyakori okot fog megvizsgálni, amiért az emberek úgy döntenek, hogy csikung tanárrá válnak.

 

  1. Oszd meg a gyakorlatod másokkal:

Ha már rendszeresen gyakorlod a csikungot, akkor tudod, hogy megannyi szempontból milyen csodálatos ez a módszer. Sokan, akik elkezdik gyakorolni a csikungot, egy idő után már el sem tudnák képzelni, hogy NEM gyakorolnak.

Nem szeretnéd megosztani a gyakorlatodat másokkal? Tanítónak lenni lehetővé teszi, hogy terjeszthesd ezt a varázslatot barátaidnak, kollégáidnak, családodnak, szeretteidnek és idegeneknek. A csikung mély szinten köti össze az embereket, megnyitja az egyéneket mind belsőleg, mind egy közösségen belül. Néhány csikung oktató úgy dönt, hogy csak azokkal osztja meg a gyakorlatát, akikkel közel állnak egymáshoz, és ez is nagyszerű! Mindannyian szeretünk segíteni szeretteinknek, és több módot keresni arra, hogy elmélyítsük kapcsolatunkat. Mások úgy döntenek, hogy a közösségükben tanítanak, szélesebb körben terjesztve a csikungot.

Soha nem tudhatod, hogy ki fog az órádról egy egész életet megváltoztató élménnyel távozni. Bármelyik módját is választod a tanításnak, ha tanárrá válsz, egyedülálló helyzetben leszel, hogy megoszd a gyakorlatodat és képessé tegyél másokat a gyakorlásra.

 

  1. Segítsd enyhíteni az „egészségügyi rendszer válságát” azáltal, hogy ezt a gyógyító lehetőséget az emberek kezébe adod:

Mindannyian tudjuk, hogy a nyugati orvoslás elsősorban a tünetekre összpontosít, nem pedig a betegségek kiváltó okaira. Orvosi rendszerünk dollármilliárdokat költ a gyógyításra, de viszonylag keveset a megelőzésre. A biztosítótársaságok, a kormányok és a nagy egészségügyi intézmények nem tesznek eleget azért, hogy az emberek ne betegedjenek meg.

Valami nagyon nincs rendben ezzel!

Egyénként magunkra kell vennünk, hogy saját magunk gyakoroljuk a megelőzést, a betegségek kialakulását. A kutatások szerint a csikung kiválóan szolgálja az egészséget. Sok kínai kórházban a csikung még csak nem is „alternatív” gyógymód, hanem inkább az elsődleges kezelési terv részét képezi. Az ilyen kórházakban még „csikung” részleg is van… Ahogy a radiológiának, a tüdőgyógyászatnak és a pulmonológiának is van saját osztálya a kórházon belül.

El tudod képzelni, hogy egy nyugati orvos azt mondja: „Menjen fel a harmadik emeletre és beszéljen az egyik csikung specialistánkkal a kezelési tervéről”? Ez biztosan nem fog megtörténni a közeljövőben… hacsak nem kezdjük el mi magunk “receptre felírni” magunknak a csikungot!

Azzal, hogy segítesz másoknak ezeknek az öngondoskodási gyakorlatoknak a  művelésében, közvetlenül hozzájárulsz az egyén önállóságának növeléséhez, miközben csökkented a társadalom függőségét a nyomás alatt álló egészségügyi rendszertől. A nyugati orvoslásnak is megvan a maga helye, de nekünk is meg kell tennünk mindent, hogy a saját legjobb gyógyítónk legyünk.

 

 

  1. Segíts a veszélyeztetett népcsoportoknak:

Vannak emberek, akiknek szükségük van a segítségünkre, és csikung tanárként egyedülálló helyzetbe kerülsz a bolygó gyógyításában.

A csikung rendkívül hatékonynak bizonyult a Poszttraumás sterssz-es betegek, valamint más mentális egészségi problémákban szenvedők megsegítésében. A csikung segít megnyugtatni az idegrendszert, csökkentve a mentális problémák előfordulását az ebben  szenvedőknélarra hajlamosaknál. Ráadásul nincs mellékhatása, ami sok esetben előnyös megoldássá teszi.

Ezen kívül a csikung nagyszerű eszköz a gyermekek és serdülők számára is. A fiatalok tanításával a társadalom legformálhatóbb tagjait erős eszközökkel ruházza fel a sikeres élethez. 

Van valami felemelő abban, hogy valódi gyógyulást és megerősítést kínálunk a lakosság széles rétegeinek. Csikung tanítónak lenni, pontosan ezt teszi lehetővé számodra.

 

  1. Alternatívát (és kiegészítést) nyújt a jógához.

 A jóga egy mélyen tápláló és átalakító gyakorlat. Sok csikung tanítónak gazdag jóga háttere van, de úgy találják, hogy a csikung olyan módon is támogatja őket, ahogyan a jóga nem. Sok jóga gyakorló még soha nem találkozott a csikunggal, pedig nagyon örülnének a lehetőségnek. Rengeteg kiváló jógaoktató van, de hány csikung oktatót ismersz?

Azzal, hogy csikungot kínálsz, egy másik olyan rutint tudsz nyújtani, amely mélyen megérinti az embereket. Sok jóga gyakorló azonnali érdeklődést mutat a csikung iránt, így ha hozzáférsz egy jóga közösséghez, valóban hidat tudsz képezni számukra egy új valóság felé.

Ha veszel egy száz fős tömeget, akik még soha nem gyakoroltak jógát vagy csikungot, sokan úgy gondolják, hogy a csikung ugyanolyan vonzó, mint a jóga. De akkor miért  népszerűbb sokkal a jóga? Azért, mert a jógának volt néhány nagyon befolyásos nagykövete, akik segítettek elhozni a jógát nyugatra, népszerűvé és elterjedtté téve azt.

A csikung esetében ez nem így van. Napjainkban a csikung tanítók számára óriási lehetőség van arra, hogy megismertessenek másokat ezzel az erőteljes, ősi gyakorlattal. Ráadásul nem mindenki rezonál befogadóan a jógára. A csikung segíthet ezeknek az egyéneknek egy új és egyedülálló gyakorlaton keresztül mégis megtapasztalni a spirituális ébredést.

 

  1. Fejleszd a saját gyakorlásodat!

 Kétségtelen, hogy a csikung tanárrá válás a legjobb módja annak, hogy a saját gyakorlásunkat fejlesszük.

Valójában sok csikung oktató úgy kezdi el a képzést, hogy nem áll szándékában ténylegesen tanítani (bár a legtöbbjük általában tanítani fog). 

Az oktató képzés egy belső utazásra viszi a résztvevőket, hogy mélyebb szinten megértsék, kik is ők valójában. Ahogy a tanulók többet tudnak meg a lényünkben működő energiákról, a nézeteik átalakulnak és a szándékaik tisztázódnak. Sok tanár hallgató úgy találja, hogy a tanárképzés teljesen új szemléletmódot hoz a világra. Néhányan úgy jellemezték a tanárképzést, mint egy olyan folyamatot, amelynek során felfedezték, hogy kik is ők valójában, és tisztábban látták életük célját.

Nyilvánvalóan a saját személyes gyakorlatod soha nem lesz ugyanolyan, miután megismerted azt a rengeteg tudást, amit az oktatás során kapsz. Ha idáig elolvastad ezt az írást, akkor már tudod, hogy a csikung sokkal több, mint egy pihentető szabadidős tevékenység. Ez egy mélyreható spirituális út, amely képes megerősíteni az egyéneket és megváltoztatni az életüket.

Ez csak néhány ok, amiért az emberek csikung tanítókká válnak. A Csikung oktatóvá válás még sok más lehetőséget tartogat:

  • Egy izgalmas és támogató közösség részévé válni 
  • – a meglévő holisztikus egészségügyi vállalkozásodat fejleszteni 
  •  a karrieredet építeni, vagy akár csak részmunkaidős tanárrá válni, hogy csak néhányat említsünk…

Jó gyakorlást ! 🙂 

 

Forrás : Lee Holden Blog

 


Ha szeretnél te is TAO Csikung oktató lenni, csatlakozz idén induló évfolyamunkhoz! 

Ingyenes online tájékoztató előadás a TAO Csikung facebook oldalán 2022.február.18.-án!

Részletek : https://www.facebook.com/events/473695020830121/

 

További információkért keresd a TAO Csikung Facebook oldalát!

www.facebook.com/taocsikung

Vagy keress emailben : kornel @ taocsikung.hu