Chi Nei Tsang – Az Egyetemes Gyógyító TAO rendszer masszázs technikája

A Chi Nei Tsang  ( CNT) egy olyan masszázs módszer, amely segít a bélrendszer csomóinak oldásában. A Chi, az életerő energia, a test belső csatornáin, az idegrendszeren, a vérereken és a nyirokmirigyeken keresztül mozog. Ezek a rendszerek a hasüregben összpontosulnak és keresztezik egymást, amely így irányító központként funkcionál.

A feszültségek,a gondok és a stressz ott halmozódnak fel, és csak ritkán tudnak eloszlani. Ezek a zavarok az idegek, az erek és a nyirokcsomók fizikai összegabalyodását és csomósodását okozhatják. Az eredmény az energiakeringés fokozatos elzáródása.

A Chi Nei Tsang kitisztítja innen a méreganyagokat, a rossz érzelmeket és a túlzott hőt vagy hőhiányt, amelyek a szervek működési zavarát okozzák.

A Chi Nei Tsang elűzi a testben rekedt Szeleket. Ez egy rendkívül hatékony technika, amely felszabadítja a bélrendszer és a test mélyebb részeiből a csapdába esett szeleket. Ily módon a gyakorló képes segíteni a belső szövetekben, szervekben és energiarendszerekben krónikus és akut kihívásokkal küzdő pácienseknek, hogy javítsák és helyreállítsák egészségüket.

A Chi Nei Tsang a blokkolt energiák kiürítésének technikája. Eredetileg Sen Sip-nek hívták a thai masszázsrendszerben, amelyet számos funkcióra használtak, többek között gyógyításra és az egészséges test fenntartására. A kezelés egyedi és különleges tulajdonsága, hogy a tíz fő energiacsatornára helyezi a hangsúlyt. Ezek a „szél” csatornák rokonok a kínai orvoslásban találhatóakkal. A hagyományos akupresszúrával is kapcsolatban vannak. 

A Chi Nei Tsang technikái különösen hasznosak a modern korban; a kemény munka, a feszültség és a stressz idején, amely a test, az elme és a lélek sokféle betegségét okozza.

“Az emberek gyakran kérdezik, hogy ez a tanfolyam csak masszőröknek vagy más alternatív gyógyítóknak szól-e. Bátorítok minden tanítványt, aki a spirituális és gyakorlati fejlődés egy másik szintjére szeretne eljutni, hogy csatlakozzon hozzám a Chi Nei Tsang tanfolyamokon, valamint azokat is, akik gyakorló gyógyítók szeretnének lenni, hogy fejlesszék masszázs- vagy gyógyászati szakmájukat. A tanfolyamok lehetőséget adnak arra, hogy többet tudj meg a saját testedről és arról, hogyan gyógyítsd magad, valamint hogyan segíts másokon, legyen szó családról, barátokról vagy ügyfelekről.” Jutta Kellenberger

Az általános egészség és vitalitás javítása mellett a Chi Nei Tsang  masszázs az alábbiakban segíthet:

  • Emésztési problémák, például irritábilis bél szindróma, puffadás és székrekedés.
  • Méregtelenítés a gyomor-bélrendszerben lévő méreganyagok eltávolításával és a nyirokelvezetés elősegítésével.
  • Különböző fájdalmak és feszültségek oldása, beleértve a nyaki és a kapcsolódó fejfájást, valamint a derékfájást vagy az isiász ideggel kapcsolatos problémákat.
  • Az asztma tüneteinek enyhítése  
  • A keringés és a szív- és érrendszeri egészség javítása
  • Női egészségi állapotok, beleértve az endometriózist és a menstruációs problémákat.
  • Férfiak egészségi állapota, beleértve a meddőséget és az impotenciát is.
Először Magyarországon,  Chi Nei Tsang tanfolyam !
Oktató:  Jutta Kellenberger, Mantak Chia „jobbkeze”, az Egytemes Gyógyító TAO rendszer vezető oktatója, aki már 2010 óta a CNT rendszerének globális vezető oktatója.
———–
DÁTUM : 2022.11.15.-18. keddtől péntekig ( 4 teljes nap!)
IDŐPONT : 09:00-16:00 óráig minden nap!
HELYSZÍN : Magnet Közösség Ház, 1062 Budapest , Adndrássy út 98.
TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS : https://taocsikung.hu/chi-nei-tsang-tanf/