“Gyógyító szerelem” , avagy szexuális energia gyakorlatok és öngyógyítás férfiaknak és nőknek

A „Gyógyító szerelem” a szexuális energiával való munkának az átfogó tanítása. Amikor ezt kifejezetten nőknek tanítják, akkor „Női gyógyításnak”, amikor pedig férfiaknak, akkor „Férfi egészségnek” nevezik.

A Gyógyító szerelem az energia kultivációs meditációkra és fizikai gyakorlatokra összpontosít, amelyek minden korú és életszakaszú nőnek és férfinak hasznára válnak. Amellett, hogy ezek a gyakorlatok energetizáló és spirituális gyakorlatok, jobb vitalitást, egészséget, jólétet, szexualitást és termékenységet eredményeznek.

A Taóban hisszük, hogy mindannyian eredeti vagy másnéven életerő energiával (Jing) születünk, és ennek az energiának nagy része a nemi szerveinkben, valamint a vesékben, a szexualitáshoz kapcsolódó szervekben tárolódik. Ez az energia teremtett minket, és ez az energia köti össze a fizikai testünket a lelkünkkel. Amikor a testben nem marad több életerő energia, a lelkünk elválik a fizikai testtől, és meghalunk.

Ahogy haladunk az életben, elveszítjük ezt az eredeti erőt. A nők elsősorban a menstruáció és a gyermekvállalás, a férfiak pedig az ejakuláció révén veszítik el ezt az energiát. A Gyógyító szerelem gyakorlatain keresztül képesek vagyunk hozzáférni ehhez az eredeti erőhöz, valamint megtanuljuk, hogyan őrizzük meg és tároljuk a testben.

A nők számára a gyakorlatok segítenek a hormonok kiegyensúlyozásában, normalizálják a ciklust, enyhítik a menstruációs vagy klimaxos tüneteket, és fokozzák a szexuális örömöt. A női gyógyító gyakorlatokat természetes kozmetikumnak is tekintjük, amelyekről köztudott, hogy fejlesztik a belső szépséget, amely külső szépségünkre is kihatással lesz.

A férfiak számára a gyakorlatok megtanítják, hogyan lehet a szexuális energiát hasznosítani és irányítani, beleértve az ejakuláció szabályozását, hogy többszörös orgazmusra jussanak, és a gyakorlatok támogatják a prosztata és a férfi nemi szervek egészségét is.

A Gyógyító Szerelem tanfolyam után a résztvevők általában megfiatalodva, felfrissülve és energikusan érzik magukat. A jobb közérzet elérésével természetesen spirituális lényünk jobb megértésére is szert tehetünk.

 

A női gyógyító gyakorlatok

 

A Női Gyógyító tanfolyamokon számos alapvető Egyetemes Gyógyító Tao meditációt és gyakorlatot kombinálunk a Gyógyító Szerelem gyakorlatokkal. Az alapvető taoista gyakorlatok bevezetést nyújtanak a kezdőknek, és arra összpontosítanak, hogy még jobban összekapcsolódjunk önmagunkkal, az érzelmeinkkel és a fizikai testünkkel, hogy az energia szabadon áramolhasson és az öngyógyítás megtörténhessen.

A szexuális energia ápolására és fokozására szolgáló női gyógyító gyakorlatok közé tartozik a petefészek légzés, a mellmasszázs, a tojás gyakorlatok és az orgazmikus felhúzás.

 

Íme egy összefoglaló a gyakorlatokról, amelyeket általában a Női Gyógyító tanfolyamokon tanítunk.

 

Belső mosoly meditáció

Ez a meditáció a kiindulópontja a Gyógyító szerelem gyakorlatainak és a csikung gyakorlatoknak. Ezt a meditációt a szívedre, a  szeretetre, az örömre, a boldogságra és a hála pozitív erényeire való ráhangolódással kezdjük. Megsokszorozza ezeket az érzéseket a szívedben, miközben mosolyogsz befelé a szerveidbe. Onnan tovább haladsz a meditációban azzal, hogy ezt a szeretetteljes, mosolygó energiát mind a négy másik szervednek elküldöd, és ráhangolódsz minden egyes szervedre és a hozzá kapcsolódó pozitív erényekre.

A mosolyra való ilyen egyszerű összpontosítás megnyugtatja a vegetatív idegrendszert, és a vér és a csí áramlásának fokozásával revitalizálja a belső szerveket.

 

Petefészek légzés, mellmasszázs és orgazmikus felhúzás

Miután a szeretet, az öröm és a boldogság érzéseit a Belső mosoly meditáció gyakorlása révén aktiváltuk, elkezdhetjük a Női gyógyító gyakorlatokat, a petefészek légzést, a mell masszázst vagy az orgazmikus felhúzást.

A petefészeklégzés a petefészek energiájának aktiválását és a szexuális energia gerincvelő mentén az agyba történő felvezetését jelenti. Ez egy erőteljes, energetizáló és spirituális meditatív gyakorlat, amely a fokozott hatás érdekében mellmasszázzsal is kombinálható.

A mellek egy nyirokrendszer, és masszírozni kell őket, hogy feloldjuk a feszültséget és a statikus szöveti felhalmozódásokat, hogy az energia szabadon áramolhasson. A mellek az összes hormontermelő mirigyünkkel is kapcsolatban állnak, és a meditatív gyakorlatban aktiválhatjuk a melleinkben lévő szexuális energiát, és ezt az energiát a mirigyekbe küldhetjük, hogy kiegyensúlyozó hatást érjünk el.

Az orgazmikus felhúzás meditációban arra összpontosítunk, hogy a felfokozott energiát a test összes energia központjának aktiválására használjuk, ami energetizáló, pihentető és kiegyensúlyozó érzést eredményez.

A teremtő erőnk átirányítása és keringetése a test magasabb központjaiba élénkíti és megfiatalítja az összes életfunkciót. Ez a taoista belső alkímia magasabb rendű gyakorlataihoz szükséges lépés és a spirituális fejlődésünkhöz.

 

Tojásgyakorlat

 

A jáde- vagy kőtojással végzett gyakorlat az urogenitális és a medence rekeszizmát, a hüvely izmait és mirigyeit, az inakat és az idegrendszert erősíti. A gyakorlat kiegyensúlyozhatja és lerövidítheti a menstruációt, csökkentheti a görcsöket, és több életerő energiát – csít – vezethet a petefészkekbe és az összes hormontermelő mirigyekbe.

A tojás gyakorlat eredetileg az ősi Kínában alakult ki, és megjegyezték, hogy sokan, akik elsajátították a technikát, fokozott jó közérzetet tapasztaltak, és idősebb korukban is fiatalok maradtak, valamint bőséges nemi aktivitással rendelkeztek.

A tudatos hüvelyizomzat ellenőrzése a tojás gyakorlattal lehetővé teszi, hogy a terület számos nehezen edzhető izma felett is kontrollt szerezzen, így az egész régiót erősíti és feszesíti. Ahogy elsajátítod a hüvely és a gát ezen izmainak használatát, egyidejűleg az alhasadat is tonizálod.

Összességében a petefészeklégzés, az orgazmikus felhúzás és a szervorgazmus teljesítménye nagymértékben javul, és a szexuális hormonok áramlása is megnő.

Fontos megjegyezni, hogy amíg a tanfolyamon a tojás gyakorlatot gyakoroljuk, minden résztvevőnek biztonságos és kényelmes környezet áll rendelkezésére, hogy a gyakorlatot a saját szférájában végezze.

A mikrokozmikus pálya megnyitása

 

A Mikrokozmikus Orbit egy spirituális Chi Kung gyakorlat, amely megnyitja a testet és a meridiánpályákat a Chi mozgatásával a Kormányzó és a Funkcionális csatornákban. Ennek a pályának a mozgatása több Chi-t vonz az Univerzumból ezekbe az adott csatornákba. A Mikrokozmikus Orbit egy alapvető egyetemes gyógyító Tao meditáció, és orvosi és egészségügyi célokra, valamint spirituális célokra is használható. Ahogy az energia megnyílik a testben, természetes, hogy a fizikai életerő növekszik a spirituális belátással együtt.

 

Hat gyógyító hang

A Taóban úgy hisszük, hogy mind a hat főbb szervünkhöz pozitív erények és negatív érzelmek kapcsolódnak. Általában a társadalom arra kondicionál bennünket, hogy elnyomjuk a negativitást és a negatív érzelmeket, és ezt a negativitást a megfelelő szerveinkben tároljuk.

A Hat Gyógyító Hang meditációban mind a hat fő szervünkbe nézünk, és a negatív érzelmeket pozitív érzelmekké alakítjuk át, valamint arra ösztönözzük az elménket és a testünket, hogy megbocsássunk, elfelejtsünk és elengedjünk.

 

Páncélinges Csikung

 

Belső szerveid ereje és vitalitása a valódi kulcsa tested általános egészségének. Az Iron shirt csikungban bizonyos álló testhelyzeteken, izom zárásokon és légzéstechnikákon keresztül megtanuljuk a belső energiát a szervekre, a tizenkét íncsatornára és a kötőszövetekre irányítani. Azzal, hogy több energiát irányítunk a belső szerveinkbe, tökéletesíthetjük a testünket, növelhetjük a teljesítményünket, leküzdhetjük a betegségeket, és megalapozhatjuk a magasabb szellemi fejlődést.

A Páncélinges csikung egy energetizáló és erősítő gyakorlat, amely kiegészíti a Gyógyító szerelem gyakorlatokat.

 

Szerző : Jutta Kellenberger


 

További információkért és aktuális tanfolyamokért keresd a TAO Csikung  weboldalát!

www.taocsikung.hu

www.facebook.com/taocsikung

Vagy keress emailben : info @ taocsikung.hu