Az első TAO Csikung Nyári Elvonulás beszámolója

 

 Amikor évekkel ezelőtt elkezdtem a TAO Csikung oktatását, az volt az álmom, hogy egyszer majd én is csináljak egy igazi “elvonulást”, ahol majd napokon keresztül, egy szép, természetközeli környezetben egy nagy csapattal együtt gyakorolhatok, reggeltől estig. Amióta elkezdtem a Csikunggal foglalkozni, és különböző tanfolyamokra járni, a legnagyobb hatással mindig Mantak Chia mester elvonulásai voltak rám. Mindig óriási lelkesedéssel tértem vissza róluk a TAO Garden-ből, és még nagyobb energiákkal folytattam tovább az otthoni gyakorlásomat.

 Az álomból az idén valóság lett! Májusban kitaláltam, hogy elmegyünk egy hétvégére a Mátrába, ezért lefoglaltam Galyatetőn a Kecskés Panzió néhány szobáját, 20 fő számára. Ezek a férőhelyek, miután kiírtam a Facebook csoportunkba az elvonulás lehetőségét, néhány órán belül elfogytak, majd ezután még minden szabad szobájukat, sőt a szomszédos szálláshely néhány szobáját is le kellett foglalni, és azok is órák alatt megteltek, de még így is sokan lemaradtak az elvonulásról.

 Miután pénteken délután felértünk, már láttam,hogy nagyon jó csapat fog itt kovácsolódni a hétvége alatt. Pénteken este egy bemutatkozással kezdtünk, majd látva az arcokat, és a könnyező szemeket az első közös “ Hat Gyógyító Hang” után már nekem is egyértelmű volt, hogy mekkora energiákat tudunk itt majd közösen megmozgatni. 

 Szombaton reggel 7 órakor, kint a réten gyűltünk össze, és a kellemes napsütésben, a madarak csiripelését hallgatva mozgattuk át magunkat, reggeli bemelegítő gyakorlatokkal. Mondanom sem kell, hogy az utóbbi hónapok bezártsága, és otthoni – online gyakorlásai után, ez is hatalmas élmény volt mindenkinek.

Délelőtt elméleti oktatás volt, a panzió melletti kis faházban, néhány meditációs gyakorlattal keverve, hogy segítsen még jobban megismerni a gyakorlatok elméletét, működését. 

A délutáni pihenő után a réten folytattuk, és tovább áramoltattuk közösen a Csít, majd este a hivatalos programot ismét egy közös “Hat Gyógyító Hang” gyakorlattal fejeztük be. Addigra már annyira összehangolódott a csapat, hogy többen a panzió teraszán, jó hangulatban beszélgetve élvezték még a friss, hegyi levegőt, és a kellemes nyári estét !

Vasárnap reggel ismét Csikung a réten, majd elméleti oktatás következett, és délben, miután mindenki megosztotta a hétvégén szerzett élményeit, egy közös ebéddel zártuk az elvonulást. 

A közös étkezések, és Laci a vendéglátónk mindenkiben kellemes emlékeket hagytak, Galyatető pedig remek helyszínnek bizonyult az elvonuláshoz.

A búcsúzáskor többen kérdeztétek, hogy mikor lesz a következő ilyen lehetőség, és én is éreztem, hogy az oktatásnak ez a formája mennyivel hatékonyabb, mint az egy, vagy két napos, “hazajárós” tanfolyamok.  Biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz folytatás ! 🙂

És a végére jöjjön egyik résztvevőnk beszámolója:

 

Katartikus élmény volt, egy csoda megtapasztalása! Olyan érzelmeket mozgatott meg bennem, amit évek óta nem tapasztaltam.Egy csodás, belső testi- lelki utazás. Eddig szerettem a gyakorlatokat, a mozgást, az energiát amit ad. De egyre jobban érdekel a működése, biztosan sokat fogok olvasni, tanulni róla és ezután már tudatosabban fogok csikungozni!

Kedves embereket ismertem meg, csodás helyen voltunk!

Hálásan köszönöm a munkátokat, a sok szervezést ami ezzel járhatott, nagyon örülök ,hogy részese lehettem és nagyon várom, hogy újra találkozzunk!

Jó egészséget és vigyázzatok magatokra!🥰 “