„Olyan volt, mintha alvás közben autót vezetnék” – Mantak Chia és a modern tudomány

„Olyan volt, mintha alvás közben autót vezetnék”

 

1996-ban Mantak Chia mestert meghívták Bécsbe, hogy részt vegyen egy tudományos vizsgálatban, amelyben bioelektromos mérési technikákat alkalmaztak. Elmondása szerint:

 

„Segíthettem a kutatóknak ellenőrizni az agy meditatív állapotban való működésével kapcsolatos korábbi tanulmányok eredményeit.

 

Addigra már másfajta meditációkkal kapcsolatban is végeztek vizsgálatokat, és megállapították, hogy a mély meditáció lehetővé teszi az agyhullámok gyakorlatilag leállítását és az elme kitisztulását.

A Gyógyító TAO gyakorlatok azonban még több adatot adtak a bécsi kutatóknak, mint amennyit reméltek. A vizsgálat során a taoista gyakorlatok segítségével meglepő módon sikerült növelni a mérhető agyhullámokat. 

 

Alapvetően két gyakorlatot végeztem: az első a Belső mosoly volt. A második az orgazmikus energia felhúzása volt az agy energetizálására.

 

A gyakorlatok végzése közben, a frekvencia megemelkedett, és a béta, alfa és théta hullámok mind nagyon magas szintre emelkedtek, amelyen a bal és a jobb agyfélteke szinkronizálódott.

 

Normális esetben lehetetlennek tartanánk, hogy mindhárom agyhullám egyszerre magas szinten legyen. Ez ahhoz hasonlítana, mintha valaki alvás közben autót vezetne. 

 

Más típusú meditációkban egyszerűen nem voltak jelen az alfa és théta agyhullámok, amelyek a fizikai testben a gyógyító energiát körforgásba hozzák.

 

A gyógyító energia egy rezgési frekvencia, amely feltölti testünk rendszerét, hogy növelje annak mentális és fizikai működését. Ez a gyógyító energia áll a taoista meditációk középpontjában.

Ennek eredményeképpen a tanulmány kimutatta, hogy a taoista meditációk ténylegesen növelik a tudatosságot azáltal, hogy teljes mértékben aktiválják a fizikai test energetikai potenciálját. A fizikai energiát felemelkedésre késztetjük, és amikor abbahagyjuk a meditációt, az energia tovább emelkedik és feltöltődik az agyba.

 

Érdekelnek ezek a gyakorlatok?

További információkért és aktuális tanfolyamokért keresd a TAO Csikung  weboldalát!

www.taocsikung.hu

www.facebook.com/taocsikung

Vagy keress emailben : info @ taocsikung.hu