Egy Csikung mester megosztja reggeli rutinját

Hogyan töltöd a napod első 30 percét? Akár elfoglalt szülő vagy, akár túlterhelt diák, az élet rengeteg követelményt támaszt veled szemben.

Míg a másokkal szembeni felelősséged fenntartása nemes döntés, fontos, hogy a saját magaddal szembeni felelősségedet is tiszteletben tartsd. Ezek egyike, hogy biztosítsd, hogy a saját valódi szándékaidban, elképzeléseidben és energiáidban maradj meg a földön.

Az egyik legkritikusabb időpont az energiád és a szándékaid ápolására a reggel. Az, ahogyan a reggeli első néhány percet töltöd, jelentős hatással van a napod hátralévő részére. Tisztánlátás és összpontosítás nélkül fennáll a veszély, hogy a stressz és a reaktivitás állapotába kerülsz. Mindannyian tudjuk, milyen érzés, ha nem vagyunk összhangban önmagunkkal és a világgal. 

Ebben a cikkben megosztjuk, hogyan kezdi a napjait Lee Holden Csikung mester, tanító. Számára a reggel szent idő, amikor irányt és inspirációt talál a munkájához, a kapcsolataihoz és az általános jólétéhez. Talán az ő napi szokásai betekintést nyújthatnak a saját reggeli rutinod kialakításához.

A nap kezdete tisztán és életerősen:

Lee reggeli rutinja még az ágyban kezdődik. Mielőtt felülne vagy felöltözne, Lee öt-tíz percet tölt mély hasi légzéssel.

Azzal kezdi, hogy egyik kezét a mellkasára, a másikat pedig az alsó Tan Tienre (a köldökénél) teszi. Ezután figyelmét a légzésére összpontosítja, miközben hosszú, mély belégzést végez. Belégzés közben arra törekszik, hogy először az alsó hasát töltse meg levegővel, majd a bordáit, végül a mellkasát. Kilégzéskor kiengedi a levegőt a mellkasából, majd a bordáiból, végül az alhasából. Ez lehetővé teszi számára, hogy maximalizálja a légzés mélységét és tápláló tulajdonságait.

Azzal, hogy öt-tíz percet szentel a légzésnek, mielőtt még felkelne az ágyból, tudatosságát saját lényére irányítja, mielőtt a világ többi része esélyt kapna arra, hogy megküzdjön a figyelméért. Ez a Csít is a Tan Tien középpontjába viszi, és a nyugalom és a béke érzését adja neki. Ezután, amikor Lee felkel az ágyból, céltudatosan és irányítottan teszi ezt.

A légzésgyakorlat után feláll, és elkészíti a Pu’er teát. Arra törekszik, hogy jelen maradjon a folyamatban, és ne csak eszközként tekintsen rá. Számára a teakészítés a reggeli meditáció része, amely segít neki abban, hogy megbecsülje az élet apró dolgait. Ha a gyermekei is vele vannak, akkor a reggelijüket is ő készíti el.

Lee elég szerencsés abban, hogy az idő nagy részében a természet veszi körül. Ahogyan azt az óráin tanítja, a természeti világ bővelkedik a Csíben, és a természettel való együttlét remek módja annak, hogy tápláló energiát szívjunk magunkba. Néha Lee képes elkapni a napfelkeltét.

A reggeli „teaszertartás” az az időpont, amikor a szándékait is kitűzi. Megerősítő gondolatokat gondol az előtte álló útról a nap hátralévő részében, és megújítja a küldetésével és céljával kapcsolatos tisztánlátását. Amikor befejezi a teát, itt az ideje egy kis Csikungnak és meditációnak.

Általában Lee körülbelül 20 percet tölt a Csikunggal, amely a reggeli órák egyik sarokköve. Gyakorlásával felébreszti, ápolja és keringeti a Csít, életfontosságú életerő energiát juttatva teljes testébe és elméjébe. Nem titok, hogy Lee mély szenvedélye a Csikung, és számára ez egy módja annak, hogy minden napot energiával és vitalitással kezdjen. A Qi Gong gyakorlásával még jobban összehangolja lényét, hogy megvalósítsa azokat a szándékokat, amelyeket aznap meg akar valósítani.

A húszperces Csikung-gyakorlat után Lee átvált meditációs gyakorlatra. Számára a meditáció a Csikung része, és egy másik fontos módot kínál a belső energiával való munkára. Az ülőmeditáció remek módja a vizualizációs gyakorlatok gyakorlásának, valamint annak, hogy mélyen összekapcsolódjunk önmagunkkal. Reggeli meditációja általában körülbelül tíz percig tart. Amikor készen áll, kinyitja a szemét, és megkezdi a napi tevékenységeit.

Lee reggeli gyakorlata remek példa arra, hogy ötleteket merítsünk belőle, de még mindig sok olyan árnyalat van benne, ami fontos és értékes. Ha még mindig nem vagy teljesen biztos benne, hogyan szeretnéd a Csoikungot integrálni a reggeli vagy a mindennapi életedbe, akkor itt a tökéletes lehetőség, hogy segítsünk többet megtudni arról, hogy mi az, ami neked működik!

 


Ha szeretnél te is ilyen rutinokat kialakítani az életedben , csatlakozz heti gyakorló csoportunkhoz, ahol heti kétszer 60 percben közösen gyakorolunk! 

Itt találod a részleteket: 

https://taocsikung.hu/onlineorak/

További információkért keresd a TAO Csikung Facebook oldalát!

www.facebook.com/taocsikung

Vagy keress emailben : kornel @ taocsikung.hu


A cikk forrása : www.holdenqigong.com