Ez történt a TAO Garden-ben a téli elvonuláson!

Nagyon nehéz szavakba foglalni, ami itt történt velünk az elmúlt napokban!
2022 nyarára kell visszamennünk, amikor végre 3 év kényszerszünet után újra megnyílt a TAO Garden, tudtam hogy ott kell lennem a következő téli elvonuláson, amelyen korábban már kétszer is részt vettem Zitával, a feleségemmel,és óriási változásokat hozott az életünkben. Mivel annyi tanítványom jelezte, hogy szeretné ő is megtapasztalni ezeket az élményeket, úgy döntöttünk, hogy egy utazási iroda segítségével, egy végül 22 fősre megnőtt csoportot hozunk magunkkal.
A Bangkokban töltött 2 éjszaka után, megható volt belépni a TAO Garden végre újra nyitva álló kapuján, körbejárni a területet, és felidézni a sok-sok szép emléket. De ezúttal is tanulni jöttünk, a 2023-as téli elvonulás 3. hetén, a FÚZIÓ I. tanfolyamon vettünk részt.
Akinek már van a rendszerben tapasztalata, és gyakorolta velem korábban a Belső Mosoly, a Hat Gyógyító Hang és a Mikrokozmikus Pálya gyakorlatokat, azoknak óriási élményt jelentenek ezek a gyakorlatok a fúzióban, ahol még mélyebbre megyünk befelé saját magunkban, és még erőteljesebb technikákat tanulunk meg a bennünk lévő negatív érzelmek semlegesítésére.
Az egyik fő gondolata a hétnek az volt, hogy a negatív érzelmek ellen felesleges
küzdenünk, azok mindig ott lesznek bennünk, ehelyett meg kell tanulnunk kontrollálni őket, a pozitív érzelmeket pedig erősíteni magunkban, hogy az EGYENSÚLYT megtalálva békében,boldogságban élhessünk.
Master Mantak Chia Official Fanpagetanításai mellett a reggeli Csikungok Walter Kellenbergerel , és az esti TAO YIN és Hat Gyógyító Hang gyakorlatok is a vezető oktatókkal, mint Tao Alchymista és Gillian Reid nagyon mély benyomást tettek a csapatra, nem beszélve a sok mosolygós arcról, akik a világ minden részéről jöttek ide velünk együtt tanulni.
Őszintén kívánom minden TAO Csikung tanítványomnak, hogy egyszer életében tapasztalja meg azt az élményt, hogy személyesen a Mesterrel, a rendszer otthonában, a TAO Garden-ben mélyülhessen el ezekben a csodálatos, életet megváltoztatni képes gyakorlatokban!
15 évvel ezelőtt, amikor találkoztam ezzel a rendszerrel, és elkezdtem gyakorolni, még gondolni sem mertem volna, hogy egyszer sikerül ennyire a mélyére eljutni ezeknek a gyakorlatoknak. Aztán évekkel később, amikor először eljutottam a TAO Garden-be, ott már hallottam a “Darkroom” , azaz magyarul “Sötét Szoba” elvonulásról, amiről minden tapasztaltabb gyakorlótársam csak szuperlatívuszokban beszélt.
Idén, miután 2 hete megérkeztem az elvonulásra, és sikerült megfelelően ráhangolódni, és méregteleníteni, kezdetét is vette a Darkroom elvonulás. Az elvonulás célja, ahogy a nevében is benne van, hogy 5 napon keresztül teljes sötétségben legyünk, és úgy végezzünk közben különböző meditációs gyakorlatokat. A “nyugati” magyarázata a technikának, hogy az agyunk, a sötétség hatására elkezd melatonint termelni, ami hogy ha néhány nap után telítődik a szervezetben, átalakul a tobozmirigyben pinolin hormonná, ami különböző érdekes megtapasztalásokat tesz lehetővé.
A taoista hagyományokban ez az elvonulás a gyakorlatok “ csúcspontját” jelenti, a régi időkben a taoista mesterek több évtized gyakorlás után elvonultak a hegyekbe, egy sötét barlangba, és ott keresték a megvilágosodást.
Mantak Chia mesternek köszönhetően 2003 óta elérhetőek ezek az elvonulások, a TAO Garden-ben ,ahol a nyugati embernek is megfelelő körülmények között élhetjük át ezt a nem mindennapi élményt.Mivel a létszám korlátozott, egyszerre maximum 48 fő tud részt venni rajta, és évente csak egyszer kerül megrendezésre, tudomásom szerint első magyarként lehettem az eddigi mindössze körülbelül 1000 résztvevő között az egész világról.
Maga az elvonulás hasonlóan zajlik, mint a hagyományos, “ kinti” elvonulások: a reggeli közös csikung után pihenés, délután oktatás, meditációk, majd este TAO YIN és Hat Gyógyító Hang gyakorlással zárul a nap az 5 napig tartó éjszakában.
Kijönni csak sötétben szabad, naplemente után, hogy a szemünknek könnyebb legyen visszaállni normál üzemmódba, és nekünk is könnyebb legyen a benti lelassult világból, ahol napokig kikapcsoltuk az érzékeinket, és csak befelé figyeltünk, újra kinyitni a külvilág felé.
Miután kijöttem, még egy napig élvezhettem azt a nagyon mély belső békét és nyugalmat a TAO Garden-ben, aztán eljött az idő, hogy elinduljak hazafelé, vissza a megszokott körforgásba…
Köszönök szépen mindent Mantak Chia Mester, hamarosan újra visszajövök!

 

 

 


 

Érdekelnek ezek a gyakorlatok?

További információkért és aktuális tanfolyamokért keresd a TAO Csikung  weboldalát!

www.taocsikung.hu

www.facebook.com/taocsikung

Vagy keress emailben : info @ taocsikung.hu